onsdag 5 september 2012

Mysklänning

Häromsistens skrev jag att jag hade sytt allt jag hade planerat innan bebisen skulle komma. Med lite eftertanke så stämde inte det riktigt. Idag har jag klippt till ett par jeans med massa detaljer, och igårkväll sydde jag den här klänningen som funnits i mitt huvud sen i våras!

Mönster:
Ottobre Creative Workshop 301 (vad annars? - enformiga människa), storlek 98. Förläng och utställd till klänning, lite mindre urringad, samt egna fickor. Material:
Dunkelblå velour från Stoff och Stil, rosa mudd från samma ställe till kantband. Prickig jersey från Jofotex till fickorna. Rosa tråd från Bibbis till dessa snygga täcksömmar!

Sämsta:
Det drog sig lite runt vänster ficka, jag har kantat manuellt nu igen. Testade faktiskt treviket enligt Brallans tutorial, men stygnen blev så korta och uschliga. Påt igen en annan dag tänker jag.

Bästa:
Mysigaste gosigaste tunikan med snygga detaljer! Och att strömmen kom tillbaka så jag kunde fålla klänningen innan jag ska hämta Elsa på förskolan. Har haft strömlöst i 2,5 timmar nu på förmiddagen... 

4 kommentarer:

Emsters Alster sa...

Härlig klänning och fina detaljer!

Johanna sa...

Kul att du vågar använda coverpron till mer än bara kantning nu :). Superfint!

Syserine sa...

Snygg färgkombo!

Sofia / rufi design sa...

Superfin!!