lördag 8 september 2012

Till Signe

För en och en halv vecka sen blev jag faster, och Elsa fick sin första kusin. LYCKA! Jag har ännu inte sett lilla Signe live, eftersom vi inte är så sugna på att åka långt hemifrån i dessa tider av beredskap (även om det just nu känns som att jag skulle kunna åka till månen utan att nån förlossning skulle sätta igång...). När mina föräldrar åkte för att beskåda underverket passade jag på att skicka med några presenter.

Jag hade tidigare sytt den här filten åt Signe, men när en blivande mamma hörde av sig och ville ha en likadan, passade jag på att sälja den och en matchande body (jag hade inte tillräckligt med tyg för att sy en ny likadan filt). Sen blev det ruskigt svårt att bestämma sig för vilka tyger jag skulle ta till nästa filt. Till slut blev det där här kombon, jag tycker den blev riktigt fin, och det gjorde Signes föräldrar också!

En enkel randig body till det, fyller alltid något hål i bebisgarderoben. Den blev lite knasigt vid i ringningen, men jag hoppas att Signe inte ska bli alltför bar om halsen. Då får jag väl skicka en liten violdregglis :)


Mönster:
Rejält modifierat från Ottobre 6/2007, strl 56. Filt 65*80 cm.

Material:
Finaste violtyget från Znok, vit jersey med marinblå ränder från Ernst textil.

Bästa: 
Det gick som tåget när jag skulle sy filten. Tror det tog 35 minuter allt som allt. Och att föräldrarna blev så glada såklart.

Sämsta:
Bebis, var är du?

4 kommentarer:

Slow-Eva sa...

Åh, vad mysiga! Det är ju superfint med en "enkel" randig body.

Du kanske ska ge dig ut i skogen för att få igång förlossningen. Det kanske är precis vad som behövs :)

Wcollection sa...

Superfint och bodyn ser riktigt proffsig ut!

Malin på pastill.nu sa...

Vilka underbara saker du sytt! Och så blir jag ju bebissugen när jag ser såna pyttekläder :-)

Memmels morot sa...

Sån tur att du får vänta lite så du hinner sy massa fint ;-). Fast jag förstår att det är träligt, jag börjar också tröttna, det händer ju inget nu liksom.

Violtyget är bra snyggt det, fast jag tycket inte alls om det när det först kom. Förresten har jag äntligen varit hos damsugarmannen och fixat en ny (gammal) pedal så här ska sys småkläder!