måndag 26 december 2011

Lugnet efter stormen

Jösses! Det känns verkligen som morgonen efter. För 9 timmar sen satt jag här och försökte blogga när strömmen gick. Någon gång fram på småtimmarna kom den tillbaka, och däremellan har det blåst så in i norden! Kåpan över skorstenen har blåst ner, och några tegelstenar med den, men annars har vi klarat oss. Puh.

Hur som haver. Det jag tänkte språka om är dessa fina randiga plagg. Julhelgen har ju inte renderat så mycket sytid, men förra helgen vågade jag mig på att trä om Coverpron ladda och bandkantaren med E-slöjdsinterlock. vilken fröjd! Jag trodde verkligen att jag hade knäckt koden när jag fick till en halsringning som denna:

Här har ni den färdiga tröjan. Jag blev nöjd och stolt, och att fålla med Coverpron kändes också toppen (förutom att jag råkade klippa upp sömmen när jag renklippte baksidan, men det är ju en annan femma).


Kvällen efter tänkte jag glad i hågen ge mig på en liten omlottbody. Lika bra att sy upp resten av tyget. Jag var ju kung på att kanta liksom. Tji fick jag! Bara att få ärmkantningarna krävde några sprättningar. Och så själva bodyn då. Hjälp. Inte blev det bättre av att jag var tvungen att skarva remsan eftersom e-slöjds tyger bara är 90 breda. Det blev kris och katastrof.


Det slutade med att jag kantade som vanligt, men blev ändå själaglad när jag kom på att jag kunde sticka ner sömmen med Coverpron. Tjoho! Det blev mycket snyggare än vanliga tvillingsömmen, och jag var ganska nöjd ändå till slut. Bodyn hamnar under min till salu flik, eftersom storlek 56/62 är ett avlägset minne här hemma.

Sa jag förresten god Jul? Vi har varit bortresta, men är nu åter i hemmets trygga vrå. Nu ska jag piffa hemmet lite inför familjefika, och sen blir det mys hos mor och far hela dagen lång. Må så gott alla läsare, och är nu riktigt mycket julgodis!


6 kommentarer:

Emilia sa...

Blåste en hel del här med! Fina alster som vanligt, duktigt att du inte ger upp med maskinerna ;)

Johanna K sa...

Fantastiskt fint! Fick ha-begär till tyget :)

Åsa Tidqvist sa...

ja hjälp vad det blåst! halsringningen ser ju helt perfa ut! och härifrån andra sidan data-skärmen ser även bodyn vrålsnygg ut ;)

Annikwa sa...

Hej! Tack så mycket för kommentaren på min blogg, jag blev jätteglad!
Vilka fina randiga plagg du sytt. Jag ska med spänning följa hur det går med din Coverpro! Jag är också sugen, men man vill ju att det ska bli både lättare och bättre än att sy med vanlig maskin.

Elin Käll sa...

Anna vad du är produktiv!! Här hemma hänger en liten karamellklänning på galge och glädjer oss. Tack söta du.

Två Små Gryn sa...

Riktig proffs kantning! När man känner att man är på topp och ger sig på något nytt så blir det ofta att man kommer ner på jorden rätt fort! Bodyn blev lika fin som tröjan!