söndag 11 november 2012

Fårkusiner

När jag var på syfestivalen så köpte jag 1 meter av Strömmings får i varje färgställning. Det var inte ett tyg som jag hade fallit för innan, men det var så otroligt fint när det låg där! Supermjukt och precis lagom storlek på fåren!

För någon vecka sen sydde jag den här bodyn till Erik i storlek 68. Egentligen var jag sugen på någon annan slags knäppning, men eftersom jag inte hade några matchande knappar så fick det bli den gamla hederliga kuvertringningen.

Igår var vi och hälsade på Eriks finaste kusin Signe som är några dagar äldre än honom. Med mig i väskan hade jag en rosa fårbody.


Jag lyckades få dit en storlekslapp i nacken också. Jag är ofta för lat för att sätta dit dom, men nu har jag köpt en penna med "tillfälligt" lim från Bibbi. Det var riktigt smidigt att bara plutta dit en liten klistersträng och så vips satt storlekslappen fast.När Elsa var liten hade hon nästan inga rosa kläder alls. Ni vet, rosa och blått och hela den grejen. Men ibland är ju rosa faktiskt riktigt fint, det går ju inte att förneka. Så när jag ska sy till små flickor kan jag bli så ambivalent. Ska jag ta något riktigt fint rosa tyg nu. Eller varför ska jag ta rosa bara för att det är en tjej, jag vill ju visa att tjejer kan ha alla färger?! Och så går tankarna några varv, och den här gången landade de som synes i ett mycket rosa val. Ett mycket sött rosa val om ni frågar mig.

Mönster:
Bodys i storlek 68 med utgångspunkt från Ottobre 5/2006 och babytröjan i Ottobre 4/2011.

Material:
Ekologisk underbar jersey från Strömming. Turkos interlock från Hilco och ljusrosa interlock från Liandlo till kantband.

Sämsta:
Att coverporn sydde lite konstiga stygn på avigsidan när jag skulle sy dit det rosa kantbandet. Det ser inte riktigt ut som vanligt, men verkar hålla bra ändå.

Bästa:
Två fina bodysar till två fina kusiner. Kanske blir en livebild när vi träffas i jul?


6 kommentarer:

Siri... sa...

Erik skulle vara fin i den rosa oxå! Tänk till ett par enfärgade mörka byxor. Gillar man en färg ska man väl använda den oavsett vem man är!

Suss sa...

Superfin knäppning på den rosa bodyn. Gillar att det bara en knapp. Jag fastnar ofta i de där tankegångarna med, slutar oftast med att jag väljer något helt "könsneutralt" istället. Om det inte är till mina egna barn, då kör jag på med det jag gillar (inte för stereotypt killigt, inte för stereotypt tjejigt, utan bara barnligt!).

Alice BraLLan sa...

Snygga! Könstypiska eller ej ;). Det är så lustigt. För när jag kantar med rött så får maskinen knas nästan varje gång. Det blir konstiga stygn som inte ser ut som vid något annat tillfälle. Och det sker BARA när jag kantar med rött. Stygnen verkar hållbara, men blir mest som massa romber på rad istället för "stegar".

od Andulky sa...

Snygga!!! Jag gillar verkligen rosa och syr gärna i det både till tjejer och killar (men bara där jag vet att det kommer att användas förstås). Fårtyget är underbart tycker jag!

Emelie sa...

och min lilla rosa prins vill bara ha rosa. och bilar. =)alla färger är allas- det är mitt motto. =) Du gör fina saker=)

Charlotte sa...

Signe är jätteglad för sin fina fårbody och längtar efter att hon ska växa i den. Tack snälla faster Anna!