torsdag 8 november 2012

Kalsonger till karl'n

En fördel med att var hemma på dagarna är att man i lugn och ro kan pyssla med projekt som är hemliga för maken! Igår fick jag för mig att jag ville testa att sy kalsonger. Sagt och gjort. Jag tog ett par som jag vet att Magnus tycker är sköna och bra, men ändå så gamla och slita att jag hade hjärta att slakta dom. Sprättade och klippte och konstruerade ett mönster.

Sen rotade jag fram ett tyg perfekt för ändamålet. Beställde detta från jofotex i somras. Ibland tänker jag så ologiskt - "det här tyget var fint i sin enkelhet, och billigt, bäst att beställa en halvmeter". Men sen när jag väl ska sy kläder så har ju alltid något tyg som är finare och roligare än grå och blårandigt. Det säger ju sig självt. Men till kaslonger - perfekt!

Först tänkte jaga att kalsongerna skulle bli en julklapp. Sen kom jag på att fars dag, det är ju på söndag! Perfekt! Men sen kunde jag inte hålla mig från att ge paketet till Magnus igårkväll. Var ju så nyfiken på hans reaktion och om de skulle passa! Jag får honom nog inte att ställa upp på en livebild, men kalsongerna satt bra. Dock ska jag göra om fållen eftersom den smala tvillingsömen inte var tillräckligt elastisk för hans muskliga lår :)

2 kommentarer:

od Andulky sa...

Snygga!
Har också sytt flera till min man, men inte bloggat om dem. Varför vet jag faktiskt inte...

Syster Elin sa...

Vilken kul idé att sy kallingar inför söndagen! Kanske kan vara något...