måndag 25 februari 2013

Hål i den färdiga bodyn...

När jag såg det här tyget hos Tygpyssling blev jag bara sååå glad! Jag blev sugen på det efter att ha sett en fin body i Vi sytokiga men visste inte att det fortfarande gick att få tag på. Så jag var ju bara "tvungen" att klicka hem lite. Mycket man är "tvungen" att köpa, eller vad säger ni?? :)

Så på sydagen förra lördagen var det då dags. Äppliga tyget tillsammans med gräsgrön mudd från Stoff och Stil var planen. Eftersom jag inte helt blivit kompis med att kanta med mudd i covperon så kantade jag på det gamla hederliga sättet. Jag saknar nämligen interlock i snygg grön nyans hemma - någon som har tips på vart man kan köpa?

Hur som haver, kantningen gick väl ganska bra, men det blev kanske inte världsklass. Och så den där öppningen då, jag tycker inte att jag får till den... 
 Ska det se ut såhär? Tänker främst på böjen där framstyckets halsringning går ner i ärmsömmen.
Oups... ni får stå ut med taskigt redigerad bild...
Under armen sydde jag som en liten ruta för att hålla ihop kantbanden. När jag skulle klippa av en tråd lyckas jag klippa ett litet hål i bodyn - frustration!!! Det var nära att hela bodyn åkte ner i papperskorgen. Jag har tråcklat ihop det lite för hand och hoppas verkligen att det håller - man ser det om man tittar nog rakt under krysset i armhålan.

Har ni lyckats klippa hål i ett färdigt plagg någon gång? Berätta om era värsta missöden med saxen!


9 kommentarer:

Camilla sa...

Jag klippte hål i min lila blus uppe vid nacken, enda lösning jag kom på var att klistra på en liten kanin om döljer.

Linda sa...

Jag kan vara ganska slarvig med saxen och har vaga minnen av att jag klippt hål på något färdigsytt.
Annars var jag väldigt flitig när jag skulle sy upp makens nya men för långa jeans - då klippte jag av och sydde upp samma byxben två gånger... Kunde lappa ihop det kortare byxbenet till slut, det blev faktiskt en ganska cool detalj!

Le Petit sa...

Vilken fin body och fin grönfärg på mudden! Tycker kantningen ser bra ut! ev. skulle du kunna runda av/jämna ut något högst upp på framstycket innan knäppningslisten.
Förstår din frustration av att råka klippt i plagget. Jag har råkat skurit i utklippta tygdelar då jag skulle skära ut något annat. Blev så paff då jag sedan såg det så jag var tvungen att fråga dottern om hon hade varit framme, men jag är nästan säker på att jag själv hade gjort det. Har även råkat klippa upp sömmar då jag ska klippa bort sömnsmån. Allt kan hända :)

Denice sa...

Jag sydde ett par muddbyxor i allt jag hade av Lilofants fina ränder, om du minns dem som matchade helikoptrarna? Så lyckades jag få in en bit av tyget i overlockkniven. Faaasen, jag skulle ju sålt byxorna! Istället fick det bli en helikopterapplikation - på ett lite märkligt ställe.

annas alster sa...

Skönt att höra att jag inte är den enda som tabbar mig ibland! :)

Johanna sa...

Jag klippte hål en gång i en body jag skulle ge bort som present. Jag skulle klippa bort överflödigt tyg från bandkantningen och minns att jag tänkte "tänk att jag är så bra på det här, aldrig klipper jag i tyget", och så vips hade jag ett fult litet hål! Som tur var var det precis på gränsen mot kantbandet så efter att ha tråcklat ihop det lilla hålet (vilket gick bättre än jag vågat hoppas) gömde det sig det fula nästan helt bakom kantbandet...

annas alster sa...

Haha Johanna sådär brukar jag också tänka men det straffar sig. Typ "tänk att jag aaaaldrig sätter tryckknapparna snett, vad bra jag är!!" och då händer det ju såklart! :)

Memmels morot sa...

Jag lyckades klippa hål i syrrans balklänning när den var nästan klar. Tur nog var det på fållen längst ner och gick att laga hjälpligt genom att stryka på vliselin på insidan.

Unknown sa...

Jag skulle sy en body i gröna violtyget från znok och när jag skulle klippa bort överflöd från bandkanten så klippte jag ett hål bak i nacken.. Bara att börja om från början.. Men jag tog tag i det senare och sprättade lös och sydde ny kant.. Dt blev en body med liite vidare hals som min dotter fick.. Och ang problemet framtill, om du menar att det lätt blir lite bubbligt på framstycket just i svängen? Så blir det för mig också..ibland värre än andra gånger..Men det brukar inte synas när bodyn väl sitter på barnet... Dck lite irriterande då man ska ta fina bilder och inte får det att ligga helt platt..