onsdag 17 oktober 2012

Äppelpyjamas!

Hm... Kan man ana att dessa bilder togs imorse kvart över sju? Färgåtergivningen är ju minst sagt dålig. Menmen, de fastnade på bild iallafall!

Den här tröjan sydde jag förra veckan efter att jag hade sett att det grönrandiga tyget från Stoff och Stil skulle vara så fint tillsammans med cerise. När den var färdigsydd hade jag inte helt bestämt mig ännu - tröja eller pyjamaströja?

Efter att Elsa placerat tre rejäla kluttar med korvstroganoff på magen, som jag ser på bilden inte gick bort i tvätten, jag då var valet ganska lätt. Tillsammans med ett par tights blev det en lite extra fin äppelpyjamas!

Som ni ser så hade jag dille på att testa den aviga trippelsömmen när jag sydde de här plaggen. Är extra nöjd att jag vågade testa att sticka ner grensömmen - det var ju inte alls svårt! Det var lite trixigare att få till linningen, maskinen stod och stampade lite vid sömmen mitt fram, men det kan jag ta. Det var ju premiär!

Mönster:
Raglantröja från Ottobre 4/2010, förstorat till storlek 98. Tajts från Meedom, form 0, aningens breddade. Äpple till applikationen, lånat från Pricken syr och pysslar.

Material:
Superskön randig jersey från Stoff och Stil, cerise mudd från samma ställe. Både tyget och mudden räckte på centimetern, så jag lämnade inga små snuttar i tygskåpet. Skönt!

Sämsta: 
Inget med just dessa plagg, men i allmänhet kan det väl sammanfattas: Trots, trots, trots!

Bästa:
Mycket! Att jag är kompis med den aviga trippelsömmen, att jag har syflow, att jag ska åka på syfestivalen på fredag! 

Och att jag trots trots lyckades skrapa ihop en riktigt bra eftermiddag och läggning. Nu steg mammasjälvförtroendet upp över nollstrecket igen...1 kommentar:

Thea sa...

Men så fint! Snygga färger ihop och härligt med alla täcksömmar!