onsdag 3 oktober 2012

Sockersött!

Jag håller med Thea! Det är så roligt att sy saker man har lust med i tyger man känner för att sy i. Inte för att man måste eller norde utan bara för att man vill! Jag fick nyligen hem en laddning med tyger från Liandlo, och de här ekorrarna är ju bara för gulliga!

Klänning/tunika i storlek 86.
Ljusrosa ekorrjersey från Liandlo och tukosrandigt från dito till fickorna.
 Turkos interlock till kantband från Jny.
Till salu för 225 kr + frakt

Det blev en sockersöt klänning/tunika med fickor. Var ju tvungen att ta igen de missade fickorna från gårdagens alster! :)

Är förresten sugen på att sy en klänning till Elsa utifrån ett raglanmönster. Känner att jag måste testa att sticka ner raglansömmar nu när jag har haft mina fina covermaskin så länge. Har ni tips på ett bra mönster att utgå ifrån? Det från senaste numret till exempel, tummen upp eller tummen ner?

För övrigt går det ganska så bra här hemma. Lillebror börjar få lite ont i magen, men det är tydligen lättare att sova som en stock under en lång tur på stadens shoppinggalleria än hemma i lugnets trygga vrå. Förmiddagen har gått åt till att få den lille herrn att sova. Och att söva om honom när han vaknar med ett illvrål. Pust, är det bara jag som blir stressad av sånt här?
Såhär söt kan man iallafall vara när man är nöjd och vaken!
Hej svej från oss!

9 kommentarer:

od Andulky sa...

Fin tunika och bild på er :-)!

Anonym sa...

Ja jättefin bild på er! Söt tunika. Håller också på med en raglantunika hemma men det har jag ritat själv lite utifrån en köpt tunika sin dock inte hade raglanskärning. /Le Petit

Thea sa...

Haha, jag satt just och skrev om dig och så skrev du om mig! :D
Jättesöt klänning. "Korrarna" är så fina. Passa på och njut av turer i shoppinggallerian, två år senare vågar du kanske inte vara i närheten av möblerade rum med din lille buse. Så är det i alla fall här! :-)

Ingrid sa...

Känner mig nästan lite ledsen när jag inser hur länge sedan jag kikade in här. Alldeles för länge sedan...

En ny familjemedlen har ni fått - grattis!! Vilken liten goding :)

Och en massa fint har det sytts också - jag blir definitivt inpspirerad och tänker att "åååå det där ska jag också sy!".

Hoppas du får fint höstväder så ni kan gå härliga promenader med vagn/sele :)

Sofia / rufi design sa...

Åh så fin!! Och vad fin lillebror är! Känner förresten precis igen den där sovastressen.

Sofia / rufi design sa...

Och just ja! Har inget tips på raglanskärning men är helt säker på att jag läst en tut om hur man enkelt kan göra om ett befintligt mönster till raglan. Hittar det inte nu, men du kanske har bättre söklycka!

Alice BraLLan sa...

Åh vilken härligt bild på er två! Vad fina ni är. Snygg klänning har du producerat också. Snygga detaljer (som vanligt med andra ord).

hönapöna sa...

så mycket fint du gör... den prickiga klänningen med grönt på gillar jag massor!
Kram...

Emilia sa...

Vilken vacker bild på er! Och snyggt sytt med förstås ;)