torsdag 25 oktober 2012

Göra slut


Ibland känner man att man är färdig med ett tyg. Så har jag känt ganska länge med de här klövertygerna från Michas. När jag köpte dem så var jag övertygade om att de skulle bli riktiga favoriter och slog till på 2 m av varje färgställning. Men så har det inte riktigt blivit, och häromdan bestämde jag mig - det var dags att göra slut.

Först ut blev en pyjamas till Erik i storlek 68, något som han verkligen är i behov av. Ja, inte riktigt än alltså, men det finns en hel del hål att fylla i byrålådan. 


En anledning till att jag inte riktigt kommit till skott med dessa tyger är att det har varit svårt att välja färg till kantband. På syfestivalen hittade jag en stuv med grön interlock från E-slöjd och den blev ju jättefin till det gröna tyget! Interlocken var ganska sträv och ser lite ribbad ut när kantbanden är påsydda - snyggt tycker jag!

Grön body storlek 68, 200 kr. Röd body storlek 62, 200 kr.
Rött till det röda tyget blev också lyckat tycker jag, lite lugnare än det vita på pyjamasen. 

Röd mössa, storlek 2-4 år. Grön mössa storlek 1-2 år. 100 kr/st
Till slut två helt vanliga mössor. Och simsalabim så fanns det lite mer plats i tygskåpet!Måste bara bifoga en bild på finaste Erik. Se så stor han har blivit! 6 veckor och säkert lika många kilo... :)12 kommentarer:

Le Petit sa...

Prinsessan av pyjamasar har slagit till igen! :) Jättefin pyjamas och alla andra saker också. Har du stickat babymössan som Erik har på bilden? Jag tycker den typen av mössa är så söta och mysiga.

od Andulky sa...

Fina! Både kläder och Erik!

Pyssel på Torp sa...

Vilken gosplutt, jag blir så avis. :-) Jag älskar också att göra slut. Att använda upp allt tyg är lika tillfredsställande som att äta upp rester.

Sara Selero sa...

Kan ja få shoppa mössorna. En av varje storlek. Alltså en 1 åring å en 4 åring!!

Kram
Sara

Siri... sa...

Jag skulle ju oxå vilja ha en mössa men helst en grön i strl 2-4 år. Har du ngt tyg kvar? Går ju att fodra med ett annat...

annas alster sa...

Jag har mailat dig!

annas alster sa...

Det var ju otur. Tyget är tyvärr helt slut. Men om du hittar nåt annat tyg du gillar på min tygsida så syr jag gärna en mössa!

annas alster sa...

Tack! :) testa du med så får du se att de blir fina per automatik :) mössan stickade jag till Elsa från en 70-talsbok. De sitter verkligen superbra och han är så söt i den!

Syster Elin sa...

Det blev ju jättefina plagg! Söt kille dessutom!

Siri... sa...

Rackarns! Det hade passat så fint till alla Jacks olika kombinationer av utekläder både höst/vinter/vår. Men jag ska kolla o återkomma.

Fröken Pimpinett sa...

Å vilken söt kille! Och fina kläder oxå såklart.

Sofia / rufi design sa...

Underbart att både få så fina plagg sydda och lite plats i hyllorna. För jag håller verkligen med om att det är nästan befriande att göra slut på vissa tyger!