lördag 20 oktober 2012

Rapport från Syfestivalen

Igår var det då dags för Syfestivalen på Älvjömässan i Stockholm. Tjugo över sju bar det av hemifrån och sen plockade jag upp några glada tjejer, så vi var totalt fem i bilen upp till huvudstaden - inklusive Erik alltså. 

Jag hade mina funderingar på hur det skulle gå att ha med Erik - skulle han skrika i bilen, skulle han vara nöjd på mässan, skulle jag kunna kika nåt överhuvudtaget? Jag hade inte behövt oroa mig. Allt gick jättebra, Erik spenderade en halvtimme i vagnen. Sen insåg jag att den inte var nån höjdare, låste fast den i en bänk och bar Erik i babybjörnen resten av dagen. Det älskade han, och det var mycket smidigare än att baxa runt vagnen - det var bara mina axlar som protesterade lite! :)

Dagens enda miss var att jag var tvungen att amma Erik bums när vi kom fram. Dvs när alla andra slogs om fina stuvar så satt jag kvar ute i entrén... :) Men så är det, och jag lyckades lägga vantarna på mycket fint ändå!


 
 Ekologiska får från Strömming - supermjuka och finare i verkligheten än på bild. En positiv överaskning!


Fina prickar från Hilco (Sydilla). 75 kr/m - tjoho! Ränder från Jny, 100 kr för 1 m. Ska bli en top till mig själv. Lite utryckningsfordon från Jny, bara för att...


Svart/vit interlock från Andersson och Hjalmarsson! Fantastisk kvalitet och billigt - 75 kr/m! Svarta stjärnor från Jny till en beställd filt. Finfin prickig velour fran A och H. Tyvärr missade de att upplysa om att just den prickiga velouren kostade 269 kr/m. Så tröjorna till Elsa och Erik blir aningens dyrare än planerat...


Finafina moln från Sydilla (michas). En hög med enfärgad interlock och så en liten bit Ekorrn satt i granen från Liandlo.

Jag är så nöjd med mina inköp! Fattig blev jag såklart, men jag tycker inte att jag handlade så hysteriskt mycket. Fanns nog de som kom hem med mer... :)

En trevlig sak med mässan är att man träffar mycket folk. Erik fick ju fans var än han visade sig - mestadels damer över 60. Det var roligt, men om de gullade lika mycket med alla bebisar på mässan så måste de haft fullt upp! :) Jag passade även på att heja på Le Petit och Arga katten som jag lyckades urskilja ur mängden. Trevligt att träffa er hörrni!

9 kommentarer:

od Andulky sa...

Så mycket fint!! Älskar också fårtygerna!

Måste bara tipsa om en ergonomisk sele alt sjal ;-). Då blir axlarna och ryggen glada!
Dessutom kan man amma i dem ;-).

Alice sa...

Massa godsaker! Skönt att det gick bra med Erik också.

Johanna sa...

Så kul med nya tyger! Då kanske du vill ha tillbaka dina mönster på vuxentoppar snart. Har inte blivit något sytt här sedan sist... Och jag insåg att du nog har en av mina tidningar också. Det börjar verkligen bli läge att ses! Och så vill vi ju träffa Erik! Vi får höras snart! Kram Johanna

Le Petit sa...

Jättetrevligt att träffa dig med! Så mycket fint du kom hem med. Prickarna hos Sydilla missade jag helt. Vilka söta kjolar vi ska sy till tjejerna i framtiden :).

sofia sa...

Wow vilka fynd! Utom dyrvelouren möjligtvis då... ;) & jag måste lägga till som tips att sy dig en mei tai att bära med! Bekvämt, smidigt & funkar tom toppen att amma med bebis i selen utan att det märks, perfekt när man måste amma samtidigt som man fyndar tyg: )

Smilla sa...

Vad kul att det gick bra med lillplutten så att du fick handla en massa fina tyger!
Jag har allt tänkt på alla som har varit i Sth i helgen och shoppat tyger....själv själv har jag bara vaggat på IKEA och tråkhandlat förvaringsgrejor...tur det kommer fler syfestivler :)

Thea sa...

O så mycket fint! Missade uttryckningsfordonen, ser jag...
Synd att vi missade avarandra också! Jag var bara runt och sprang på fredagen. :-(

Kakelpanna sa...

Hej och tack för din kommentar på min blogg och vad roligt att du hade sett min lilla tös! :) Jag har följt din blogg sedan jag hittade till den för ett tag sedan, jag gillar den jättemycket! :D

Suss sa...

Kul att se vad andra hittat för roligt på mässan! Måste säga om A & H velour, visst den är dyr, även de enfärgade är dyra, MEN, den är så mjuk och fin och tjock och härlig! Oslagbar kvalitét! Och svensktillverkad på det.